Zonterapi

Zonterapi är en naturlig behandlingsmetod som stimulerar kroppens eget självläkningsystem och fungerar lika bra på kroniska som akuta besvär. Zonterapeut stimulera reflexzoner i fotterna med massage och tryck för att återställa balansen. När obalans uppstår i ett organ eller någon annan del av kroppen, blir motsvarande reflexzoner på fötterna känsligt för tryck, och man kan ofta känna små kristaller eller spänningar. Zonterapi inverkar på hormonella och vegetativa funktionsstörningar samt på nästan alla andra åkommor både i de inre organen och i rörelsesystemet. Zonterapi balanserar kroppsystem och ger djup avslappning. Det är också en fin metod för att hålla sig frisk.

Zonterapi är effektiv bland annat mot depression, stress, utbrändhet; fibromyalgi; värk t.ex. i axlar, skuldror, rygg; ischias; migrän; astma; tennisarmbåge; hudbesvär som eksem, psoriasis; störningar i mag- och tarmsystemet; barnlöshet; gall- och leverbesvär med mera.

Du behöver inte ha ont någonstans eller blir sjuk för att få zonterapi. Upptäck att zonterapi kan göra dig avslappnad, lugn och ge dig ett välbefinnande. Det är också en fin metod för att hålla sig frisk och som en förebyggande behandling.

De flesta upplever snabbt ett förbättrat allmäntillstånd. Reflexologi balanserar kroppssystemen och ger djup och total avslappning som är en förutsättning för att kroppen ska kunna återhämta sig. När kroppen tillåts göra sig av med sina krämpor på egen hand klingar besvären av på naturlig väg. En riktigt utförd behandling kan aldrig skada patienten. Reflexologin används alltmer i friskvården som förebyggande behandling.

Terapeuter