< Tillbaka till alla Terapeuter

Terapeut Karina Gustafson

Free of pain
Telefon

0706-65 53 83

E-post
freeofpain@live.se

Behandlingar

Om Karina Gustafson

Här är jag i centrum, här blir jag hörd. Mina smärtor minskar eller forsvinner helt på några minuter, här är lugnt och stor närvaro. Jag vet att mina förväntningar till en mer lätt och fri ändring i kroppen blir uppfyllda. Jag har jämfört behandling med en kompis, som också får behandlingar hos FreeofPain, vi är överens om att det är en individuell behandling, som måste upplevas.

Karina och hennes helt unika sätt att alltid hitta in till kärnan av varför du kom till FreeofPain, och vad just du behöver. Det är vad jag med glädje ser framemot innan jag har tid hos Karina. På få ögonblick känner jag mig avslappnad, välkommen och snart ligger jag på behandlingsbänken och låter Karina göra det hon gör bäst. Ibland kommer jag med specifika problemer, så som ”ont i käke”, ”migrän” eller ”menstruationssmärtor” också det tar Karina med i sina behandlingar.

Tiden går alldeles for fort, här är det bara jag, min kropp och mina upplevelser som är i fokus.
Jag återvänder till det mysiga behandlingsrummet, och Karinas röst berättar att behandlingen är klar. Hon låter mig sedan ligga kvar en liten stund. Om jag vill, berättar Karina om min kropps signaler och vad de önskade idag.

Karina har haft eget företag sedan 2009 och har i nuläget sex olika behandlingsmetoder.

ALT – AnsiktsLyftTeknik = Massage med fingertopparna av mer än 197 muskler som finns i ansiktet. När musklerna i ansiktet kommer ihåg hur de ska röra sig utan spänningar och börjar att jobba som tidigera, då är det att ansiktets muskler lyfter sig.

KST = Kranio Sakral Terapi = Kranio är Kranium, Sakral är Svanskota, Terapi är Massage. När informationer som går mellan Kranium och Svanskotan, sker utan ansträngning och så fritt som möjligt, blir kroppen avslappnad och stark. Vi kan då hantera flera saker, få ett större tålamod och förståelse for våra dagliga utmaningar.

Bindvävsmassage – Massage av muskelhinnorna, vävnaden som finns mellan skelettet och själva muskeln. Denna mjuka massageform går i djupet och då massagen inte gör ont, vill kroppen lättare samarbeta.

Whiplash relaterade problem – Här är det bara du som vet vad som är relaterat till Whiplash. Hos mig är ingångsvinkeln och sättet att påbörja en behandling det viktigaste. Kroppen är oftast i ”alarm” och regerar starkt på själv små fina beröringar.

Organ massage – Från framsidan av din kropp och området kring din mage kan jag via energimassage komma åt dina organ. Efter en operation, olycka eller graviditet kan kroppens organ behöva uppmärksamhet. Med små och exakta grepp optimerar jag organers funktioner och interna rörelser. Den inre energin är beroende av organers rörelse kring varandra.

Friskvårdsmassage – Musklerna och kroppen är beroende av beröring, och med friskvårdsmassage får kroppen ett översyn av de stora och välanvända muskler. Det minskar myoser och spännningar, och hjälper mot uttröttade muskler och ischiasbesvär.

Är medlem i ”Foreningen af Kranio Sakral- og Kropsterapeuter” i Danmark.
Diplomerad Friskvårdsmasssör.
Är utbildad vid det internationalle Stanley Rosenberg Institut i Köpenhamn.